Level I

Level 1 bestaat uit 4 oefeningen:

  • LCUP,
  • 3CM,
  • Wallsquats,
  • La Qi.

Daarnaast Gongs.

Uitleg van de oefeningen:

Lift Chi Up Pour Chi Down Methode (LCUP)

De LCUP is de basisoefening van Zhineng Qigong. Bij de oefening wordt de energie in het lichaam opnieuw verdeeld. De energiebanen (meridianen) in het lichaam openen zich, waardoor de kwaliteit en kwantiteit van de interne Qi op den duur wordt verbeterd. De bewegingen van de LCUP zijn zacht, langzaam en eenvoudig. Ze duurt ongeveer 29 minuten. De LCUP is het fundament van Zhineng Qigong en is hiermee de belangrijkste oefening. Deze oefening kunnen we op verschillende niveaus beheersen. We vinden elke keer weer nieuwe uitdagingen en inzichten.

Three Centers Merge Methode (TCM)

Dit is de meditatieve vorm van Zhineng Qigong. De TCM geeft veel innerlijke kracht en rust.

Wallsquat Methode

De Wallsquat is een oefening waarbij we de Qi door het lichaam pompen. De Wallsquats werden vroeger achter gesloten deuren beoefend, omdat ze tot de geheimen van de grote meesters behoorden. Personen die regelmatig de Wallsquats beoefenen gaan meer rechtop staan en zijn soepeler.

La Chi Methode

Een eenvoudige oefening, waarbij je Qi kunt verzamelen om jezelf of anderen te genezen. De beweging is klein, simpel en krachtig.

Daarnaast kennen we ook nog de:

Gongs: 

Relax Song Gong

Bij de Relax Song Gong leren wij ons hele lichaam te ontspannen en openen vooral de schouders, ellebogen, hand- en vingergewrichten.

Haula Hula Gong

Bij de Haula Hula activeer je het gebied van de onderbuik en maak je langzaam draaiende bewegingen met de focus in het staartbeen.

Oosterse Geneeswijzen, Shiatsu en Zhineng Qigong