Zhineng Qigong

Zhineng Qigong

Deze uit het Verre Oosten afkomstige, medische vorm van Qigong, bestaat uit simpele en snel aan te leren vloeiende bewegingen.

Qigong was meer dan 5000 jaar het best bewaarde geheim van China. Beoefend achter gesloten deuren en hoge muren, in oude boeddhistische kloosters en taoïstische tempels of in privé villa’s van rijke Chinezen. Het is een bewegingstherapie waarbij het de kunst is om lichaam, geest en ziel als één geheel te laten samenwerken.

Deze vorm kan zowel door gezonde als zieke mensen beoefend worden. Bij Zhineng Qigong gaat het niet om het neerzetten van een prestatie of het (kunnen) uitvoeren van inspannende lichaamsbewegingen.

Zhineng Qigong zal het zelfhelende vermogen van het lichaam versterken en je leren om de vreugde te beleven van de stromende energie.

Het laat je zien hoe belangrijk het is om je gehele lichaam te voelen en te zijn. Dit bereik je door dagelijks te oefenen.

Door het beoefenen van Zhineng Qigong, cultiveren en onderhouden we onze energievoorraden. Onbalans en oude informatie die ons niet langer van dienst is, wordt vervangen door nieuwe, harmonische patronen.

Bij Zhineng Qigong maken we gebruik van het universele Qiveld, affirmaties en een sterk geloof in ons zelfhelende vermogen. De verbinding met langzame bewegingen die onze energiebanen openen, doet ongekende krachten in ons lichaam ontwaken.

Zhineng Qigong is opgebouwd uit 6 niveaus (levels). Level 1 en 2 mag ik in mijn praktijk onderwijzen.

Link:

Een zeer goede informatieve website over Zhineng Qigong is:  www.zhigong.nl

Oosterse Geneeswijzen, Shiatsu en Zhineng Qigong